Πρώτο καλοκαίρι με το μωρό!

Πρώτο καλοκαίρι με το μωρό σας και ειδικά αν είστε νέες μωρομανούλες, η αγωνία είναι σίγουρο πως έχει χτυπήσει “ταβάνι”!Τι να πάρετε μαζί σας, τι να προσέξετε, θα καταφέρετε να περάσετε καλά και εσείς και το μωρό; Αυτά είναι σίγουρα μερικά από τα ερωτήματα, που τριγυρίζουν στο μυαλό σας!


Μην αγχώνεστε και μην πανικοβάλλεστε! Τα πράγματα μπορεί να δείχνουν “βουνό”, μπορούν όμως να γίνουν “πεδιάδα” με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση! Το μόνο, που χρειάζεται είναι να απαντήσετε σε μερικές βασικές ερωτήσεις και φυσικά να εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα “σύνεργα”!

Τι πρέπει να αγοράσετε:

Πολλά και δροσερά ρουχαλάκια, καπελάκια και μαγιό! Ένα μωρό λερώνεται συνεχώς, πόσο μάλλον σε περιβάλλον εκτός σπιτιού! Η ζέστη θα το κάνει να ιδρώνει, ενώ σε συνδυασμό με το παιχνίδι και το νερό της θάλασσας είναι σίγουρο ότι θα αναγκαστείτε να του αλλάζετε ρουχαλάκια πολλές φορές μέσα στην ίδια ημέρα!


EXTRA TIP:
Αγοράστε ρουχαλάκια σε ανοιχτά χρώματα, που απωθούν τον ήλιο και γενικά εστιάστε στην άνεση του μωρού, επιλέγοντας υφάσματα δροσερά και άνετα.

Πάνες θαλάσσης! Εκτός από τις κλασσικές πάνες -με τις οποίες πρέπει να εφοδιαστείτε σε μεγάλες ποσότητες- αναζητήστε στην αγορά τις ειδικές αδιάβροχες πάνες για τη θάλασσα, ώστε να αποφύγετε τυχόν “υποβρύχια” απρόοπτα!


Αντηλιακά, ενυδατικές κρέμες για μετά την έκθεση στον ήλιο και εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν θέση στο νεσεσέρ του μωρού σας. Εφοδιαστείτε, επίσης, με βρεφικά προϊόντα καθημερινής περιποίησης και μη ξεχάσετε να οργανώσετε ένα φαρμακείο με τα φάρμακα και τις κρέμες πρώτης ανάγκης.


EXTRA TIP:
Ανάλογα με το πόσες ημέρες θα διαρκέσουν οι διακοπές σας, επιλέξτε ανάμεσα σε κανονικές συσκευασίες ή συσκευασίες ταξιδίου. Έχετε τόσα πολλά να κουβαλήσετε με ένα μωρό, που αν μπορείτε να αποφύγετε περιττό βάρος, απλά κάντε το!


Είδη παραλίας! Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το σωσίβιο (επιλέξτε το κατάλληλο για την ηλικία του μωρού σας-είναι πολύ βασικό!) αλλά και τα κουβαδάκια, φουσκωτά παιχνιδάκια ή οι πισινούλες, που επίσης θα χρειαστείτε. Ειδικά μία μίνι πισινούλα με σκίαστρο, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη, ώστε να μπορεί το μωράκι σας να παίζει με το νερό της θάλασσας, αλλά σε ένα πιο ελεγχόμενο περιβάλλον, δίπλα στην ξαπλώστρα σας.


EXTRA TIP:
Ακόμη και αν επιλέξετε να κάνετε διακοπές σε μέρος με οργανωμένες παραλίες και beach bars, μην αμελήσετε να πάρετε και τη δική σας ομπρέλα με μια ψάθα! Η ομπρέλα της παραλίας μπορεί να μην προσφέρει ικανοποιητική ηλιοπροστασία στο μωράκι σας και σε αυτήν την τρυφερή ηλικία αυτό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Όσο για την ψάθα, η αλήθεια είναι μία. Κανένα μωρό δεν έκατσε ήσυχα πάνω σε ξαπλώστρα! Στην ψάθα, μπορεί να έχει άμεση επαφή με την άμμο και τα βοτσαλάκια, να παίζει με τα παιχνιδάκια του (ανάλογα πάντα με το πόσων μηνών είναι) και εσείς να μπορέσετε να πιείτε μερικές γουλιές από τον καφέ σας με -σχετική- ηρεμία!

Τι πρέπει να προσέξετε:

Τ ο ν  ή λ ι ο !
Το πρώτο και βασικότερο. Αντηλιακό, καπέλο, ακόμη και γυαλιά ηλίου (ανάλογα πάντα με την ηλικία του μωρού και τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας) επιβάλλονται σχεδόν καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας το καλοκαίρι!


Τ ο  ν ε ρ ό !
Αν και δε χρειάζεται να το επισημάνουμε, η θάλασσα -όσο καλό και αν κάνει- χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ένα μωράκι, καθώς δε βρίσκεται σε ηλικία, να τη διαχειριστεί σωστά από μόνο του. Αφήστε το να πλατσουρίσει, αλλά προσέξτε να μην πλησιάζει το νερό πολύ κοντά στο στόμα του και το καταπιεί. Και φυσικά φροντίστε να παραμείνετε στα ρηχά, ώστε να ελέγχετε και το μωρό σας και όποιο κύμα ή άλλο απρόοπτο μπορεί να προκύψει!


Τ η  δ ι α τ ρ ο φ ή  τ ο υ !
Φροντίστε να ενυδατώνετε συνεχώς το μωράκι σας και να του προσφέρετε συχνά και ελαφριά γεύματα, που θα του δίνουν ενέργεια, χωρίς να το “βαραίνουν” και να το κάνουν να δυσφορεί. Αγοράστε μπιμπερό, παγουράκια και μπολάκια φαγητού σε χαρούμενα χρώματα, που θα το κάνουν να ζητάει και από μόνο του να φάει ή να πιει!


Τ ον  ύ π ν ο  τ ο υ !

Ένα μωρό, που κοιμάται καλά, έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να γκρινιάξει μέσα στη μέρα και πολύ περισσότερες να έχει καλή διάθεση. Και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό και για το μωρό και για τον γονιό! Φροντίστε να μη διαταράξετε τη ρουτίνα του και να το βάζετε για ύπνο τις ίδιες ώρες, που κοιμόται και στο σπίτι του. Έτσι, αυτό δε θα βιώσει τόσο έντονα την αλλαγή περιβάλλοντος και εσείς θα καταφέρετε να απολαύσετε τις διακοπές σας!


Το βασικότερο από όλα, ωστόσο, είναι ένα:
μην αγχώνεστε υπερβολικά, μη διογκώνετε τα άγχη σας και κυρίως μην τα εξωτερικεύετε, γιατί ένα πράγμα είναι μόνο σίγουρο. Το μωρό θα εισπράξει τον εκνευρισμό σας και όλο αυτό θα μετατραπεί σε έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο! Χαλαρώστε και απολαύστε το!
Άλλωστε, αυτό δεν “προστάζει” το καλοκαίρι;…

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!