Ιδέες για να μην ανοίξετε τηλεόραση αυτό το Σαββακύριακο!

Σαββατοκύριακο ξεκινά και αν είστε μπαμπάς και αναρωτιέστε πώς μπορείτε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε τηλεόραση, για να μη βαρεθούν, σας έχω 5 απλές και άκρως αποτελεσματικές ιδέες!

Δοκιμάστε τις 5 καλύτερες ιδέες για διασκέδαση μπαμπά-παιδί και χαρίστε στα παιδάκια σας τις πιο όμορφες και διασκεδαστικές αναμνήσεις!

Ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο!

Το ταξίδι μπορεί να είναι μακρύ (αν έχετε κάποιον συγγενή ή φίλο να επισκεφτείτε) ή και σύντομο, με μία μεγάλη βόλτα έξω από την πόλη! Εξοπλιστείτε με σνακ και ροφήματα και ετοιμαστείτε να ζήσετε μια πανέμορφη εμπειρία με συζητήσεις, αστεία και απόλυτα ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας!

Κάντε μάθημα οδήγησης!

Μία από τις πιο σημαντικές εμπειρίες στη ζωή ενός παιδιού είναι, όταν ο μπαμπάς του του μαθαίνει οδήγηση. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει να βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη ηλικία το παιδί, αλλά και να βρείτε μια ερημική τοποθεσία, ώστε να είστε απόλυτα ασφαλείς!

Ραντεβού μπαμπά-κόρης!

Είναι γνωστό, πως ο πρώτος έρωτας στη ζωή ενός κοριτσιού είναι ο μπαμπάς του! Και δεν υπάρχει τίποτα, που απολαμβάνει περισσότερο από ποιοτικό και αποκλειστικό χρόνο μαζί του! Χαρίστε στην κορούλα σας αυτόν τον αποκλειστικό χρόνο, που ζητάει και καλέστε την σε ένα υπέροχο ραντεβού μόνο για τους δυο σας! Αυτό μπορεί να είναι σινεμά σε μια ταινία, που αγαπά, θέατρο ή και φαγητό στο αγαπημένο της εστιατόριο. Αυτή θα είναι μια ανάμνηση, που δε ξεχάσει ποτέ. Κανείς από τους δυο σας…

Χτίστε ένα κάστρο στο σαλόνι!

Σε περίπτωση, που ο καιρός δεν το επιτρέπει για εξωτερικές δραστηριότητες, (καθώς είναι γνωστές οι παροιμίες για τον Μάρτη), μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο από υποχρεώσεις χρόνο σας και να οργανώσετε ωραιότατες δραστηριότητες και μέσα στο σπίτι! Μία από τις πιο αγαπημένες ασχολίες των παιδιών εδώ και γενιές είναι η κατασκευή κάστρων! Είτε είναι από μαξιλάρια, είτε από κούτες, αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει, δημιουργήστε ένα κάστρο στο σαλόνι σας (ή και στην αυλή σας, αν έχετε και το επιτρέπει ο καιρός) και ζήστε μαζί τις πιο αστείες ιστορίες με ιππότες, πριγκίπισσες και δράκους!

Παίξτε κοκορομαχίες!

Αν νομίζετε, ότι το γνωστό παιχνίδι παίζεται μόνο στη θάλασσα, είστε απλά γελασμένοι! Βέβαια, για να το παίξετε και στην “στεριά”, βασική προυποθεση είναι το παιδί σας να είναι αρκετά μικρό και “ελαφρύ”, είναι όμως ένας τέλειος τρόπος για να διασκεδάσετε παρέα με το παιδί σας, ειδικά στην περίπτωση, που θα βρεθείτε με άλλους μπαμπάδες και τα παιδιά τους, ή αν βάλετε και τη μαμά στο παιχνίδι!

Επιλέξτε όποια/ες δραστηριότητες σας έκαναν περισσότερο “κλικ” και…καλό Σαββατοκύριακο!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!