Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά; Αυτό το δίλημμα!

Την προσοχή σας παρακαλώ, γιατί θα θίξω ένα τεράστιο θέμα! Ποιο είναι αυτό; Μα το μεγάλο πρόβλημα της «άφιξης» του Άη Βασίλη στο σπίτι, φυσικά! Τελικά πότε έρχεται αυτός ο Άγιος; Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά;

Εντάξει. Μπορεί όλο αυτό το θέμα, να το θίγω με ανάλαφρη διάθεση και χιούμορ, προφανώς! Δεν παύει, όμως, να είναι ένα θέμα, που με προβληματίζει αρκετά τα τελευταία χρόνια, ομολογώ. Και λέω τα τελευταία χρόνια, γιατί έχω την εντύπωση ότι τότε δημιουργήθηκε η όποια σύγχυση!

Έχω άδικο; Την εποχή, που ήμασταν εμείς παιδιά –μια φορά και έναν καιρό δηλαδή, χαχα- το θυμάμαι ξεκάθαρα (παρά τα χρόνια, που πέρασαν 😉 )πως ο ασπρομάλλης Άγιος με τα δώρα έρχονταν την πρωτοχρονιά! Και όχι μόνο σε μένα! Σε όλους τους φίλους και τους συγγενείς μου!

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το «θέμα» μου! Στους φίλους! Όχι πια στους δικούς μου. Αλλά στων παιδιών μου. Τι εννοώ; Ε, δε γίνεται στο δικό μας σπίτι, βρε παιδί μου, να έρχεται για παράδειγμα Πρωτοχρονιά-γιατί να σας πω την αλήθεια, εγώ ακόμη τότε «τον φέρνω» τον Άγιο- και στους άλλους Χριστούγεννα! Τι σόι Άγιος είναι αυτός καταρχάς; Επιλεκτικός; Και το κυριότερο; Με όλη αυτήν την σύγχυση, έχω και άλλο πρόβλημα, εκτός από την “ταυτότητα” του παππούλη! Γιατί πολύ απλά οι μισοί από τους φίλους μας θα πάρουν τα δώρα τους πιο νωρίς και εμείς θα γκρινιάζουμε! Που και το ανάποδο δηλαδή να γίνονταν, θα είχαμε το αντίστροφο πρόβλημα! Θα παίρναμε, δηλαδή, τα δώρα πρώτοι και μετά θα «ξενερώναμε», όταν θα τα έπαιρναν οι άλλοι!

Και εντάξει. Το καταλαβαίνω, ότι παγκοσμίως ο Άγιος Βασίλης έρχεται Χριστούγεννα, αλλά σε μας πάντα Πρωτοχρονιά δεν έρχονταν ή κάνω λάθος; Και αν όχι, τι νόημα έχουν αλλιώς τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τι θα λέμε στα παιδιά μας, όταν τα ακούνε και αναρωτιούνται «μα μαμά τι εννοούν τα παιδιά Άγιος Βασίλης έρχεται, αφού ήρθε; Θα πάρουμε κι άλλο δώρο;»! Και ναι! Εννοείται, ότι το ρωτάνε αυτό!

Μήπως να συνεννοούμασταν τέλος πάντων οι περισσότεροι, να δούμε τι θα κάνουμε με το θέμα; 🙂

Εσείς τελικά πότε αφήνετε το περιβόητο πιάτο με τα μπισκότα και το ποτήρι με το γάλα;… Τα δώσατε τα δώρα ή τα περιμένετε μεθαύριο;

Καλή χρονιά σε όλους!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

1 comment

  1. Το έχω σκεφτει και εγω το θεμα. Εμεις κραταμε ακομα στην Πρωτοχρονια. Τι αγιος Βασιλης ειναι ανα δεν ερθει στην γιορτή του; Πολλοι λενε οτι καλυτερα να ερχεται νωριτερα για να εχουν τα παιδια χρονο να παιξουν. Μα εχουν όλο το χρόνο! Και μας φερνουν σε πολυ δυσκολη θεση ειναι αληθεια. Πως να εξηγησεις στα παιδια γιατι το αλλο παιδακι τα πήρε κιόλας; Χαλαει η μαγεια! Καλη Χρονια με υγεια!

Leave a Reply