Make the most of every situation…

Η καραντίνα είναι μια εντελώς υποκειμενική υπόθεση… Αντικειμενική σίγουρα ως προς την εφαρμογή της. Ισχύει για όλους κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Υποκειμενική, όμως, ως προς την επιρροή της πάνω μας…


Παρακολουθώντας αντιδράσεις γνωστών και φίλων αυτό το διάστημα «απομόνωσης» διαπίστωσα πως έχουν διαμορφωθεί δύο «στρατόπεδα». Οι «τι ωραία περνάω στην καραντίνα» και οι «δεν αντέχω άλλο μέσα»!

Και αυτό είναι απόλυτα λογικό, αν λάβουμε ως δεδομένο ότι καθένας από μας είναι ένα εντελώς ξεχωριστό ον. Άλλοι είναι πιο εσωστρεφείς, πιο σπιτόγατοι ή πιο αισιόδοξοι κι απολαμβάνουν αυτό το διάστημα της αποσύνδεσης από όλους και όλα κι άλλους…δεν τους χωράει το σπίτι! Είτε γιατί είναι πιο πολύ του «έξω», είτε γιατί τους έχει πάρει από κάτω ή γιατί τέλος πάντων έτσι είναι ο χαρακτήρας τους!

Σε όλο αυτό συνδράμουν βεβαίως και οι συνθήκες. Αλλιώς αντιμετωπίζει τον εγκλεισμό κάποιος με παρέα κι αλλιώς μόνος. Αλλιώς κάποιος με παιδιά (που παρά τα «ζόρια» τους, σου προσφέρουν απλόχερα μια ανεμελιά και μια διέξοδο από τα προβλήματα μοναδική) κι αλλιώς χωρίς.

Εγώ, προσωπικά, νιώθω ότι ανήκω στις πιο «τυχερές» κατηγορίες. Γιατί και σπιτόγατος είμαι και ολόκληρο τσούρμο έχω εδώ να με κάνει να «ξεφεύγω»και γενικά προσπαθώ πάντα να βλέπω τα θετικά στο καθετί. Οπότε ναι. Νιώθω ακόμη καλά όσο #μένουμε_σπίτι και δεν έχω αισθανθεί ιδιαίτερη καταπίεση.

Το μόνο μου άγχος είναι για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που δε μπορώ να δω. Όμως κι αυτό το ξεπερνώ, γιατί πολύ απλά…προσπαθώ να το κάνω! Κάνοντας πράγματα, που μου φέρνουν χαρά.

Για σήμερα, για παράδειγμα, αυτό ήταν ένα απόγευμα με επιτραπέζια δίπλα στο τζάκι με ζεστό καφέ, σοκολατένιο κέικ και τη βροχή να ακούγεται από έξω, που μου θυμησε τα αγαπημένα μου Χριστούγεννα…Για χθες μια γαριδομακαρονάδα, που μαγειρέψαμε όλοι μαζί. Αύριο; Κάτι θα βρεθεί…

Τι θέλω να πω; Άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, στην πραγματικότητα, κανείς μας δεν «απολαμβάνει» αυτήν την περίοδο. Δε γίνεται, άλλωστε, να απολαύσεις κάτι που σου επιβάλλεται. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έχει τίποτα καλό να σου προσφέρει. Αρκεί απλά να την αφήσεις εσύ…

Όλα στο μυαλό είναι παιδιά! Ένας διακόπτης υπόθεση! Just switch it😉Κοντεύουμε!

Μένουμε σπίτι! Μένουμε ασφαλείς!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!