59+1 πράγματα που δε ξέρετε για μενα

59+1 πράγματα, που δε ξέρετε για μένα! Μία αλυσίδα από αγαπημένες bloggers, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, μου τράβηξε την προσοχή από την πρώτη στιγμή και είναι πιστεύω το ιδανικό κείμενο για να ‘εγκαινιάσω’ το δικό μου blog και η ιδανική ευκαιρία, για να με γνωρίσετε λίγο καλύτερα…

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

 1. Είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκα εδώ, φοίτησα στο πανεπιστήμιο εδώ και παρότι στερήθηκα λίγο την αυτονομία του να σπουδάζεις σε άλλη πόλη, δεν το μετάνιωσα ποτέ, γιατί απλά την αγαπώ! Είναι έρωτας αυτή η πόλη, πώς να το κάνουμε.
 2. Δεν έχω αδέρφια. Μεγάλωσα μαζί με τα τρία μου ξαδέρφια (ίδιες ηλικίες και κοντινά σπίτια), οπότε δε στερήθηκα την παρέα, αλλά είναι ένας λόγος, μάλλον, που πάντα ήθελα πάνω από ένα παιδάκι!
 3. Δεν ήθελα πάντως δίδυμα! Η’ καλύτερα δεν το περίμενα ποτέ! Αλλά ποτέ! Μου πήρε γύρω στα 20 λεπτά να το πιστέψω, όταν μου το ανακοίνωσε ο γυναικολόγος και το σοκ νομίζω δεν το έχω ξεπεράσει ούτε σήμερα, που είναι δυο χρονών!
 4. Ένα αστείο περιστατικό, που πάντα θα διηγούμαι, σχετικά με την αρχή της περιπέτειάς μου με τα διδυμάκια μου είναι ο πρώτος μας υπέρηχος! Τόσο πολύ δεν μου περνούσε από το μυαλό αυτή η πιθανότητα, που όταν είδα δύο σάκους στην οθόνη, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι απλά ο γιατρός μου αγόρασε καινούριο μόνιτορ και τα έδειχνε όλα επί δύο!
 5. Το άντρα μου τον γνώρισα έναν Αύγουστο σε beach bar! Μία Κυριακή, που βαριόμουνα τόσο πολύ να βγω… Και από ό,τι μου είπε εκ των υστέρων και αυτός το ίδιο. Αλλά πήγα. Και πήγε και αυτός. Και βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι (αν αυτό δεν είναι Κάρμα, τότε τι!) Και τώρα έχουμε τρία παιδιά! Με άλλα λόγια, τα ‘’έπιασε βροχή, αγάπη καλοκαιρινή’’ απλά δεν ισχύουν στη δική μας περίπτωση.
 6. Όσο χαζό και αν ακούγεται, όταν τον είδα ήμουν σίγουρη, ότι κάπου τον ξέρω. Τελικά δεν τον ήξερα, αλλά τον έμαθα πιο καλά από όλους!
 7. Μπορεί να σας ακούστηκαν ρομαντικά τα παραπάνω, αλλά ήταν μόνο αυτά…! Στην πρόταση γάμου ήμουν το ακριβώς αντίθετο του ρομαντισμού! Για την ακρίβεια απορώ, πώς δεν μου πέταξε το κουτάκι με το μονόπετρο στο κεφάλι! Τώρα φυσικά τα θυμόμαστε και πεθαίνουμε στα γέλια!
 8. Όταν ήμουν μικρή ‘’είχα αποφασίσει’’ (τρομάρα μου) να παντρευτώ μετά τα 30 και να κάνω παιδιά γύρω στα 35. Τελικά παντρεύτηκα στα 28 και μέχρι τα 30 είχα τρία παιδιά!
 9. Γενικά έχω εμπεδώσει και έχω κάνει κτήμα μου το ρητό ‘’όταν κάνεις εσύ σχέδια, ο Θεός γελάει’’! Ειδικά με μένα πρέπει να έχει ρίξει πολύ γέλιο. Για πολλά χρόνια!
 10. Μέχρι να μείνω έγκυος έβλεπα τις έγκυες και δε ξέρω πώς να το περιγράψω…φοβόμουνα; ανατρίχιαζα; Σίγουρα πάντως δεν ένιωθα άνετα.
 11. Ίσως ήταν σημάδι για το τι θα περνούσα αργότερα στις δικές μου εγκυμοσύνες… Γιατί πέρασα πολλά. Και όχι εύκολα.
 12. Μέχρι να κάνω παιδιά είχα κλειστοφοβία. Τώρα πάλι την έχω, αλλά μαζί με αυτήν έχω μία φοβία για τα πάντα! Μην πάθουν τίποτα, μην πάθω τίποτα και δε συμμαζεύεται.
 13. Ως συνέπεια των παραπάνω δεν ταξιδεύω πλέον νύχτα. Επίσης πρήζω όποιον ταλαίπωρο τύχει να με πάρει με αυτοκίνητό του, να μην τρέχει, να προσέχει κλπ κλπ. Με άλλα λόγια έχω γίνει η Ελληνίδα μάνα, που κοροϊδεύαμε μικροί.
 14. Εκτός από τα παραπάνω έχω και κάποιες ελαφριές ‘διαταραχούλες’ του τύπου κλειδώνω 15 φορές πριν βγω από το σπίτι, τσεκάρω άλλες 15 φορές τον θερμοσίφωνα ότι είναι κλειστός, παρότι πλέον έχουμε αέριο και δεν τον ανάβουμε ποτέ(!), τακτοποιώ τα παιχνίδια των παιδιών αυστηρά ανά είδος και αλίμονο αν μου τα αλλάξει θέση κανείς και άλλα τέτοια ‘ωραία’!  Α. Είμαι και ολίγον τι ‘ρακοσυλλέκτης’! Έτσι με φωνάζει ο άντρας μου δηλαδή… Δεν πετάω τίποτα! Και όταν -αναγκαστώ να-το κάνω, υποφέρω!
 15. Δεν ζω χωρίς καφέ. Ήταν αυτό, που στερήθηκα περισσότερο στις εγκυμοσύνες μου.
 16. Είμαι Ταύρος. Δεν πιστεύω στα ζώδια, αλλά πάντα θα σε ρωτήσω τι είσαι και ας μη ξέρω ακριβώς τι σημαίνει η απάντησή σου. Από τα λίγα, που ξέρω και αναγνωρίζω για το ζώδιό μου, είναι ότι οι Ταύροι είναι οργανωτικοί. Και αυτό το παραδέχομαι πως το έχω…στο μέγιστο βαθμό! Είμαι αυτό, που λένε, control freak! Και αλίμονο αν βγω από το πρόγραμμά μου! Πελαγώνω, ξενερώνω, θυμώνω και άλλα πολλά σε -ώνω!!
 17. Είμαι πολύ δοτικός άνθρωπος, μου αρέσει να κάνω τον κόσμο γύρω μου να περνάει καλά, γενικά θα δώσω τα πάντα για τους δικούς μου ανθρώπους.
 18. Είμαι πολύ ανεκτική. Θα δώσω πολλές ευκαιρίες σε κάποιον, που αγαπάω, μέχρι τη στιγμή, που θα γίνει το κλικ και θα ξενερώσω. Μετά δεν υπάρχει γυρισμός. Απλά δεν μπορώ.
 19. Μισώ την τσιγκουνιά. Στην τσέπη και τα αισθήματα. Που βασικά το ένα οδηγεί και στο άλλο. Μισώ τη μιζέρια, την αδικία και την διπροσωπία.
 20. Λατρεύω τα ζώα. Το μεγάλο μου απωθημένο ήταν να γίνω κτηνίατρος. Απλά το αποφάσισα αρκετά αργά, για να μπω ξανά σε διαδικασία πανελληνίων…
 21. Έχω σαν στόχο κάποια στιγμή, να καταφέρω να ανοίξω ένα καταφύγιο ζώων. Έχω φροντίσει πάρα πολλά αδέσποτα στη ζωή μου(το πορτ-μπαγκαζ μου ήταν για ένα διάστημα γεμάτο ζωοτροφές) και έχω υιοθετήσει ένα από αυτά, που βρήκα ετοιμοθάνατο στα χιόνια. Σήμερα είναι η αγαπημένη μας Diana (για όσους με ακολουθούν στο instagram σίγουρα την έχετε δει).
 22. Δεν ανέχομαι οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης σε παιδιά, ζώα και γενικά κατηγορίες αδύναμες, που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αν συναντήσω ανάλογη κατάσταση θα αντιδράσω με πολλούς τρόπους. Όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.
 23. Αν δε γινόμουν κτηνίατρος, θα ήθελα να γίνω φωτογράφος. Έχω πάθος με τις φωτογραφίες σε ανησυχητικό και ενοχλητικό (για μένα) βαθμό, αφού δεν έχω ποτέ μνήμη στο κινητό μου και κάθε εβδομάδα πρέπει να το αδειάζω!
 24. Αγαπώ το καλοκαίρι. Κυρίως τη θάλασσα. Αλλά λατρεύω τα Χριστούγεννα. Τόσο πολύ, που για χάρη τους μπορώ να απαρνηθώ παραλίες και κοκτέιλ και να αναγνωρίσω το χειμώνα ως την αγαπημένη μου εποχή.
 25. Ένα τζάκι αναμμένο, ένας ζεστός καφές και μία κουβερτούλα στον καναπέ μου με μία αγαπημένη ταινία, ένα καλό βιβλίο ή απλά τα παιδάκια μου αγκαλιά και έξω να βρέχει/χιονίζει είναι για μένα ο ορισμός της ευτυχίας. Αν σε αυτό το σκηνικό περιλαμβάνεται και χριστουγεννιάτικο δέντρο, απλά αφήστε με εκεί!
 26. Τα Χριστούγεννα τα αγαπώ και για έναν ακόμη λόγο…τα μελομακάρονα! Ειδικά αυτά με επικάλυψη σοκολάτας είναι η καταστροφή μου!
 27. Στα αγαπημένα μου γλυκά μετά τα μελομακάρονα, κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση η κρέπα με μερέντα και φουντούκι και το τσουρέκι Τερκενλής με σοκολάτα. Τρώω ένα στην καθισιά.
 28. Γενικά τρώω. Έχω μια σχέση πάθους με το φαγητό. Κυρίως με το φαγητό και πολύ λιγότερο με τα γλυκά. Εξαιρούνται τα παραπάνω κολασμένα τρία! Αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια. Θα μπορούσα να ζω με αυτά.
 29. Επειδή ακριβώς τρώω, αν με αφήσεις, θα ξεσαλώσω! Στις εγκυμοσύνες μου έβαλα σχεδόν 30 κιλά! Στην καθεμία! Βέβαια κάπου διάβασα ότι τόσα έβαλε και η Beyonce, οπότε παρηγορούμαι!
 30. Ο πρώτος μου παιδικός έρωτας ήταν ο Michael Jordan! Ο δεύτερος ο Di Caprio. Και ο τρίτος και μεγαλύτερος ο Robbie Williams. Να τον παντρευτώ σχεδίαζα, αλλά το πλησιέστερο σε γάμο, που κατάφερα, ήταν να χορέψω σαν πρώτο χορό στο δικό μου γάμο το ‘Angels’. Κάτι είναι όμως και αυτό.
 31. Η μουσική είναι επίσης μία από τις μεγάλες μου αγάπες. Μετά το φαγητό! Μουσικό όργανο δεν κατάφερα να μάθω ποτέ (αν και το πάλεψα με ιδιαίτερα μαθήματα σε αρμόνιο και κιθάρα), αλλά έκανα για χρόνια εκπομπές σε μεγάλα μουσικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, οπότε ικανοποίησα αυτήν την αγάπη μου διαφορετικά.
 32. Το ραδιόφωνο το σταμάτησα, όταν γέννησα την κόρη μου. Και είναι ίσως το μόνο μέσο, από αυτά που δούλεψα, που μου έχει λείψει. Αυτή η αγάπη δεν φεύγει ποτέ. Αλλά είμαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω…
 33. Έχω ζήσει τρελά σκηνικά στη διάρκεια των ραδιοφωνικών μου εκπομπών. Από αστυνομικούς, που έκαναν ντου στο στούντιο για να ζητήσουν αφιέρωση ενός συναδέλφου τους για τη γυναίκα του, μέχρι τρόφιμους ψυχιατρείου, που ήρθαν για να μας δουν από κοντά με χαρτί εξόδου!
 34. Γενικά στην καριέρα μου ως δημοσιογράφος έχω ζήσει έντονες συγκινήσεις, αλλά και μεγάλες απογοητεύσεις. Γνώρισα πολύ κόσμο, αλλά συνδέθηκα με φιλία με λίγους και καλούς.
 35. Α, ξέχασα. Ναι. Σπούδασα δημοσιογράφος. Στο Α.Π.Θ. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο και παρά την κρίση του επαγγέλματος δεν το μετάνιωσα. Πέρασα όμορφα φοιτητικά χρόνια και κράτησα σημαντικές φιλίες με συμφοιτητές μου ως σήμερα. Κάποιους από τους φίλους μου σίγουρα τους ξέρετε και εσείς. Και έχετε διαβάσει κείμενά τους. Και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για αυτό.
 36. Μετά τις σπουδές μου έκανα μεταπτυχιακό στα νέα μέσα ενημέρωσης πάλι στο Α.Π.Θ.
 37. Εκτός από ραδιόφωνα, έχω δουλέψει σε έντυπα και μεγάλες εφημερίδες. Δεν μπορώ ακόμη να αποφασίσω, τι αγαπώ περισσότερο. Το γράψιμο ή το ραδιόφωνο…
 38. Το μεγαλύτερο ταξίδι, που έχω κάνει, είναι στην πόλη των ονείρων μου. Την Νέα Υόρκη. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την εμπειρία…
 39. Η αμέσως πιο όμορφη ταξιωτική εμπειρία μου ήταν η Disneyland στο Ορλάντο. Στόχος μου είναι μια μέρα να ξαναπάμε εκεί με τα παιδιά.
 40. Γενικά λατρεύω τα ταξίδια. Το κακό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά προϋποθέτουν αεροπλάνο. Και το αεροπλάνο συγκαταλέγεται στις μετά παιδιών φοβίες μου, που ανέφερα παραπάνω. Θα μπω, αλλά η ψυχή μου το ξέρει τι θα περάσω.
 41. Μία από τις τελευταίες φορές, που πήγα ταξίδι με αεροπλάνο, ήμουν έγκυος στα δίδυμα. Η αεροσυνοδός στο Θεσσαλονίκη-Ρώμη ακόμη με θυμάται. Η΄μάλλον δεν με θυμάται καθόλου. Δεν βγήκα καθόλου από την τουαλέτα για να με δει!
 42. Θέλω να κάνω ένα τατουάζ. Το έχω ακριβώς στο μυαλό μου. Το πιθανότερο είναι όμως να μην το κάνω ποτέ. Γιατί φοβάμαι τις βελόνες. Όχι τον πόνο! Μήπως κολλήσω κάτι! Είπαμε. Παραλογισμός. Το παραδέχομαι.
 43. Λατρεύω τη μόδα. Το πρώτο περιοδικό, που αγόρασα ήταν το Marie Claire και το Vogue. Κάποτε ήθελα να γίνω συντάκτης μόδας. Μετά θυμήθηκα ότι ζω στην Ελλάδα!
 44. Έχω τρέλα με τις τσάντες και τα παπούτσια. Μια πολυτέλεια, που έχω εγκαταλείψει μετά τα παιδιά.
 45. Πλέον βγαίνω για ψώνια για μένα, για πράγματα που δεν έχω και χρειάζομαι και καταλήγω να μην πάρω τίποτα για μένα και να επιστρέψω με κάτι ακόμη για τα παιδιά, που σίγουρα έχουν σε άλλο χρώμα- version κλπ.
 46. Το πρώτο μου ζωάκι ήταν ένα σκυλάκι ράτσας pug, ο Alfie.  Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το χαμό του…Έγινε πριν ένα χρόνο, μια ημέρα πριν τη βάφτιση από τα διδυμάκια μου. Δεν μου το είπαν τότε. Το έμαθα τη μέρα μετά τη βάφτιση. Νιώθω ευλογημένη, που έγινε ενώ ήμουν μάνα. Δεν ξέρω τι θα έκανα, αν συνέβαινε χωρίς να έχω τα παιδιά μου να με στηρίζουν.
 47. Γενικότερα σήμερα δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς τα παιδιά μου… Με ένα μαγικό τρόπο έχουν έρθει στη ζωή μου, για να ταυτοποιήσουν και να τελειοποιήσουν κάθε πτυχή της ύπαρξής μου.
 48. Το παράδοξο είναι ότι δεν ήμουν ποτέ από τα κορίτσια, που ονειρεύονταν οικογένεια και παιδιά. Ήξερα ότι θα το κάνω κάποια στιγμή, αλλά ως εκεί. Τελικά, ποτέ δεν ξέρεις πόσο ανάγκη έχεις κάτι, μέχρι να το γνωρίσεις…
 49. Έχω πολλές ενοχές για την περίοδο, που τα διδυμάκια μου ήταν νεογέννητα. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για μένα και ακόμη νιώθω, ότι δεν τους προσέφερα ίσως όλα όσα θα έπρεπε, γιατί απλά δεν μπορούσα να χωριστώ στα τρία. Όλο αυτό παραλίγο να με ρίξει σε επιλόχειο κατάθλιψη.
 50. Χρωστάω την ευτυχία μου και το ότι βγήκα από πολλές δύσκολες καταστάσεις αποκλειστικά στη μαμά μου. Δε ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτήν.
 51. Με τα πάνω και τα κάτω μου είμαι γενικά ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Και προσπαθώ να το μεταφέρω και στους ανθρώπους γύρω μου.
 52. Έχω κόλλημα με τα αστέρια. Στον ουρανό. Σε σχέδιο. Παντού.
 53. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το ροζ!
 54. Αγαπημένες μου ταινίες είναι οι κοινωνικές. Δε βλέπω επιστημονική φαντασία (εκτός από το Lord of the Rings, που με κέρδισε) και δε βλέπω σε καμία περίπτωση θρίλερ! Αρνούμαι να υποβάλω τον εαυτό μου σε εξτρά φόβο/στρες και δε συμμαζεύεται. Αρκετά προβλήματα έχουμε στη ζωή μας από μόνοι μας!
 55. Αγαπημένες μου σειρές:το Bing Bang Theory, το How I Met Your Mother και φυσικά το Friends, το οποίο συνεχίζω και βλέπω, παρότι επαναλαμβάνω πλέον τα λόγια μαζί με τους πρωταγωνιστές!
 56. Αγαπημένο μου μάθημα στο σχολείο ήταν η έκθεση (εξ’ου και η αγάπη για το γράψιμο) και χειρότερό μου τα μαθηματικά. Και σε αυτά, ωστόσο, τα πήγαινα καλά, έστω και με το ζόρι. Ήμουν αυτό, που λέγαμε τότε κομψά ‘φυτό’ και δε θυμάμαι μάθημα, που να είχα κάτω από 19!
 57. Αγαπώ πολύ τη λογοτεχνία. Μικρή διάβαζα άπειρα βιβλία. Πλέον, μετά τα παιδιά, διαβάζω ένα βιβλίο κάθε καλοκαίρι και αν! Παρηγορούμαι, όμως, με το γεγονός, ότι έχω μεγάλη παρακαταθήκη, για να τους μεταβιβάσω. Περιμένω πως και πως να μεγαλώσουν, για να τους διαβάσω τα αγαπημένα μου παραμύθια, του πολυαγαπημένου μου Ευγένιου Τριβιζά και τόσων άλλων ακόμη…
 58. Κατά τα άλλα, το ότι μεγαλώνουν είναι η μεγαλύτερη ευτυχία μου και ο μεγαλύτερος φόβος μου μαζί! Ήδη σκέφτομαι τη μέρα, που θα φύγουν από το σπίτι και μετράω πόσα καλοκαίρια θα έρχονται ακόμη μαζί μας διακοπές.
 59. Είμαι χαζομαμά φουλ, μαμά κουκουβάγια και όπως αλλιώς το λένε. Για μένα τα παιδιά μου είναι τα πιο όμορφα, τα πιο έξυπνα τα πιο υπέροχα του κόσμου και φυσικά δε χορταίνω να τα αγκαλιάζω και να τα φιλάω!

Και το +1) Αγαπημένο μου μότο. Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι, που έκανες, παρά για κάτι, που δεν έκανες. Η’ όπως λέει και ο αγαπημένος μου Robbie…‘No Regrets, they don’t work!’

Δεν το περίμενα, αλλά απόλαυσα πραγματικά αυτήν την ‘εξομολόγηση’ σε 59+1 βήματα! Ελπίζω να καταφέρατε να με γνωρίσετε λίγο καλύτερα και ανυπομονώ να διαβάσω κι άλλες αντίστοιχες εξομολογήσεις….

Save

Save

Save

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

22 comments

 1. Καταρχήν Καλή αρχή!! Κατά δεύτερον εντάξει 18,19 και 55 η απόλυτη ταύτιση!! Και εννοείται ότι αν και μαμά αν και χωρίς καθόλου χρόνου δεν παρέλειψα να πάω στη συναυλία του Robbie 🙂 Είναι ο αγαπημένος μου!! Πολλά φιλιά Άννυ μου!

 2. Δεν θα επεκταθω περισσότερο αλλα πρεπει οπωσδηποτε να πιουμε καφε!!!κατι μου λεει οτι έχουμε παρά πανω κοινα απο οτι πιστευα!καλοταξιδη αγαπη μου!

 3. Γεια σου Άννυ μου και χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω! Την απήλαυσα κι εγώ την εξομολόγηση σου, και σε βρίσκω ενδιαφέρουσα προσωπικότητα! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να τα καμαρώνεις! Καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο της blogoσφαιρας…φιλιά

 4. Καλή αρχή ‘Αννυ στο μπλόγκ σου!!!Απόλαυσα πολύ την ανάρτηση σου και σε ταιριάζουμε σε πολλά από αυτά!!!Και εμένα η Θεσ/κη είναι η αγαπημένη μου πόλη διότι πέρασα 4 υπέροχα χρόνια εκεί αλλά και πιο πριν δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να σπουδάσει σε κάποια άλλη πόλη!Όσο για το τσουρέκι Τερκρενλής απλά δεν έχω λόγια…έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα ένα κομμάτι..εμένα αγαπημένο μου είναι το κάστανο!Έχω επείσης τρέλα με τη φωτογραφία,όντως το κινητό μου γεμίζει πολύ συχνά!!!Το σκηνικό που περιέγραψες με το τζάκι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ευτυχία!!!Έχω πάει ταξίδι του μέλιττος στη Ν.Υ είναι απλά μαγική!!!Επίσης έχω πάει και στη Disneyland στο ορλάντο και όνειρο μου είναι να ξανα πάω μαζί με τα παιδιά μου!!!Με βρίσκεις σύμφωνει και σε άλλα από αυτά που έχεις γράψει…σου εύχομαι να είσαι δημιουργική και να απολαυμβάνεις τα παιδάκια σου!!!Φιλιά!!!

 5. Απολαυστική ανάρτηση για να σε γνωρίσουμε λίγο καλύτερα! Εύχομαι να κάνεις όλα όσα ονειρεύεσαι! Βρίσκω αρκετά κοινά με σένα, όπως τις ελαφριές “διαραραχούλες” που σε εμένα ξεκίνησαν στη Β΄ ή Γ΄ Λυκείου πολύ πιθανόν από το άγχος των πανελληνίων! Φύγαμε για το εξοχικό και νόμιζα ότι ξέχασα το σίδερο στην μπρίζα. Μέχρι να τηλεφωνήσουμε στον παππού μου -προ κινητών εποχή- και να μπει να ελέγξει ότι τελικά το είχα βγάλει, πήγα κι ήρθα! Επίσης έχω ανασφάλεια για θερμοσίφωνα, πόρτες, παράθυρα, μάτια ηλεκτρικής κουζίνας. Διάβασα κάπου και το εφαρμόζω ότι πρέπει να επαναλαμβάνουμε από μέσα μας φράσεις, όπως “Τα μάτια μου μου λένε ότι το έχω κλείσει”. Βοηθάει πολύ! Επίσης αρνούμαι να αποχωριστώ πράγματα και τα μαζεύω για να τα μετατρέψω σε κάτι άλλο (λέμε τώρα)! Επίσης οργανωτική μέχρι αηδίας, αλλά δεν είμαι Ταύρος, είμαι Αιγόκερως. Και τέλος λατρεύω κι εγώ τη μουσική και το γράψιμο (σπούδασα αρχαιολόγος) και μισούσα τα μαθηματικά (μόνο την Άλγεβρα, όχι τη Γεωμετρία που κρύβει και φιλοσοφία μέσα της), όμως πλέον κατάλαβα ότι όλα στη ζωή είναι μαθηματικά!

 6. Σήμερα μόλις κατάφερα να έρθω βόλτα και να διαβάσω για εσένα!Γέλασα πολύ και σκέφτηκα ότι όντως όταν αποκτάς παιδιά πάνε πακέτο με διάφορες φοβίες!Όλοι έχουμε τελικά,εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα μεγαλώσουν χωρίς εμένα,πραγματικά.Λοιπόν ας μη τα σκεφτόμαστε αυτά,ας τα χαρούμε όσο τα έχουμε μαζί μας γιατί αργά η γρήγορα θα ανοίξουν τα φτερά τους και θα κατακτήσουν τον κόσμο,που ήδη δηλαδή έχουν ξεκινήσει και το κάνουν!

 7. Και γω γέλασα.. σε αρκετά πολύ ίδια, σε αρκετά πολύ διαφορετική 🙂 τα λες ωραία όμως anyhow 😉

Leave a Reply