Χριστουγεννιάτικο κέικ σοκόλαση!!

 

Θέλετε ένα πανεύκολο και σούπερ σοκολατένιο, χριστουγεννιάτικο γλυκό, για να κεράσετε τους φίλους σας ή να το στολίσετε υπέροχα σε έναν χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή ένα παιδικό πάρτυ;… Είστε στο σωστό μέρος!

Μερικές φορές δε χρειάζεται να ψάχνουμε πολλά και περίπλοκα πράγματα. Η λύση μπορεί να είναι απλή και εύκολη και να βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας! Χρειαζόμαστε μόνο μια γνωστή και αγαπημένη συνταγή με ένα ξεχωριστό και γιορτινό ‘κλικ’!

Στην προκειμένη περίπτωση, μία απλή συνταγή για κέικ με ένα έξτρα σοκολατένιο touch! 😉

Τι έκανα, λοιπόν; Πήρα τη σούπερ πετυχημένη συνταγή για κέικ της αγαπημένης μου θείας Αλέκας, που πάντα πετυχαίνει και της έδωσα μία σοκολατένια πινελιά! Έκανα τη ζύμη μόνο σοκολατένια, την περιέλουσα με ρευστή σοκολάτα, τη σέρβιρα σε μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα και ορίστε μία τέλεια και απλούσταστη χριστουγεννιάτικη πρόταση για όλες τις περιστάσεις!

Σημειώστε τη συνταγή και πάμε να την κάνουμε! Εννοείται μαζί μου είχα και την μικρή μου βοηθό! 🙂

Υλικά:

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

4 αυγά

1 βιτάμ ή βούτυρο

1 και κάτι ποτήρι ζάχαρη (έχω δοκιμάσει τη συνταγή και με φρουκτόζη για πιο light εκδοχή και είναι εξίσου ωραία, απλά εκεί θέλει άλλη δοσολογία φρουκτόζης)

1 πακέτο αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του (μπορούμε να δοκιμάσουμε και αλεύρι ολικής, αν θα το σερβίρουμε σε παιδάκια)

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

3-4 κουτάλια της σούπας κακάο (ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλετε)

λίγη βανίλια (προαιρετικά)

2-3 κουβερτούρες για το γλάσο. Υπάρχει βέβαια και έτοιμο γλάσο στο εμπόριο, αλλά προσωπικά θεωρώ, ότι οι κουβερτούρες δίνουν πιο ωραία γεύση.

Εκτέλεση

1)Βάζω το βιτάμ μερικά δευτερόλεπτα στα μικροκύματα να μαλακώσει

2)Έχω κρατήσει λίγο από το βιτάμ και βουτυρώνω τη φόρμα μου

3) Ρίχνω το βιτάμ και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάω για 2-3 λεπτά

4) Ρίχνω και τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτω, όσο χτυπάει το μίξερ, μία το γάλα και μία το αλεύρι από λίγο λίγο

5) Προσθέτω το κακάο, το baking και τη βανίλια

6) Ψήνω στους 180 για 45 λεπτά.

Tip: για να δοκιμάσω, αν ψήθηκε, βυθίζω ένα μαχαιράκι και βεβαιώνομαι, ότι βγήκε στεγνό!

7) ζεσταίνω τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί (ή αλλιώς ετοιμάζω το έτοιμο γλάσο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και περιχύνω το κέικ, αφού όμως κρυώσει λίγο.

8) σερβίρω σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη πιατέλα!

Καλή επιτυχία!

 

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

1 comment

Comments are closed.