Το ρυζόγαλο της γιαγιάς!

 

 

Μία από τις πιο αγαπημένες μας παιδικές γεύσεις, που θυμίζουν απογεύματα στη γιαγιά, χαρά και ξενοιασιά! Δείτε την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή της δικής μας γιαγιάς και φτιάξτε αυτό το υπέροχο και υγιεινό γλυκό και στα δικά σας παιδάκια!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μία σίγουρη λύση, που μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπες, αν έχετε καλεσμένους της τελευταίας στιγμής ή λιχούδικα παιδάκια σαν τα δικά μου και θέλετε να τους δώσετε ένα γλυκό υγιεινό και σπιτικό. Είναι ιδανικό για επιδόρπιο, αλλά και για απογευματινό.

Πάμε να τη φτιάξουμε!

 

Υλικά:

  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 3 ½ κούπες νερό
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες γάλα
  • 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • κανέλα

 

Εκτέλεση:

Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι στο νερό.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουερ, ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να διαλυθεί καλά.

Μόλις το ρύζι βράσει και μαλακώσει εντελώς, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, μόλις δούμε ότι αρχίσει να βράζει.

Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα!

Τρώγεται χλιαρό ή και κρύο!

 

Καλή επιτυχία!!

 

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

1 comment

  1. Αγαπάμε ρυζόγαλο στην οικογένεια! Την ίδια συνταγή ακολουθώ κι εγώ αλλά χωρίς βούτυρο…. από περιέργεια θα το δοκιμάσω!

Comments are closed.