Βασιλόπιτα της γιαγιάς!

 

Όπως θα έχετε καταλάβει, έχω μια αδυναμία στις συνταγές της γιαγιάς! Και αφού σας τις προτείνω στις καθημερινές συνταγές είναι δυνατόν να μην το έκανα στην βασιλόπιτα;

Παραμονή σήμερα και η ιδανική ευκαιρία, για να ψήσουμε σπιτική και λαχταριστή βασιλόπιτα, να μοσχομυρίσει το σπίτι μας και να την κόψουμε με την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα στην αλλαγή του χρόνου!

Πάμε να κάνουμε την απλούστατη και υπέροχη αυτή συνταγή;

Τα υλικά, που θα σας πω, θα φτάσουν για δύο μέτριες βασιλόπιτες ή μία αρκετά μεγάλη. Υπολογίστε εσείς, ανάλογα με τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

250 γραμμάρια βούτυρο

8 αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κούπα ζάχαρη άχνη

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

χυμό από 6 πορτοκάλια (περίπου δύο ποτήρια)

1 ποτηράκι κονιάκ (προαιρετικό, αν δεν καταναλωθεί από παιδιά)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει.

Μετά ρίχνουμε μόνο τους κρόκους από τα αυγά (εγώ από τα 8 αυγά προσθέτω μόνο ένα ολόκληρο με το ασπράδι του)

Ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια

Ανακατεύουμε όλες τις «σκόνες» μαζί (αλέυρι, μπέικιν, αλάτι και σόδα)

Ρίχνουμε το μείγμα με το αλέυρι λίγο λίγο.

Βάζουμε τη βασιλόπιτα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Extra tip1: απλώστε και λίγο λαδάκι στη λαδόκολλα, μην τυχόν και κολλήσει η ζύμη για σιγουριά

Extra tip2: τα ασπράδια, που θα περισσέψουν μην τα πετάξετε! Κρατήστε τα και κάντε με αυτά μια υπέροχη ομελέτα για το πρωινό της Πρωτοχρονιάς!

Αυτό σχεδιάζω να κάνω και εγώ!

Extra tip3: Προσοχή μη ξεχάσετε το φλουρί! Σε μας το τοποθέτησε η μικρή μας Ρουντολφίνα! 🙂 

  

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά σε όλους!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!

2 comments

Comments are closed.