Οι 10 καλύτερες δραστηριότητες για μπαμπά και παιδί αυτά τα Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα και όπως είναι ευρέως γνωστό…είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου!

Εκμεταλλευτείτε αυτές τις ξένοιαστες και χαρούμενες ημέρες, για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας με 10 πολύ διασκεδαστικές, αλλά και διδακτικές δραστηριότητες.

Πηγαίνετε για κούρεμα μαζί!

Τις γιορτινές ημέρες, που δε θα εργάζεστε εκμεταλλευτείτε την άδειά σας, για να περάσετε χρόνο με το παιδί σαςΑκόμη και οι πιο απλές καθημερινές συνήθειες θα δείτε, ότι παίρνουν άλλη διάσταση, όταν τις κάνετε από κοινού! Για παράδειγμα; Πηγαίνετε παρέα για κούρεμα! Κλείστε ένα ραντεβού για μπαμπά και γιο (ή κόρη) και χαρίστε στον εαυτό σας μία περιποίηση και στο παιδί σας χρόνο μόνο για αυτό! Θα νιώσει μεγάλο, θα κολακευτεί και θα ενθουσιαστεί! Μπορεί, βέβαια, να καταλήξετε με κοκκαλάκια στο κεφάλι-ιδίως αν έχετε κοριτσάκι-αλλά μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτά!

Ξεκινήστε μία συλλογή!

Μία κατεξοχήν “μπαμπαδίστικη” δραστηριότητα είναι οι συλλογές! Τώρα, μάλιστα, που ο καιρός δεν ευνοεί τις πολλές βόλτες, το να περάσετε ένα κρύο απόγευμα στο σπίτι, δημιουργώντας μία όμορφη συλλογή από νομίσματα, βιβλία, πέτρες και ό,τι άλλο σκεφτείτε, θα σας φέρει κοντά και θα σας χαρίσει μία δραστηριότητα, με την οποία θα ασχολείστε για πολύ καιρό!

Κάντε μία καλή πράξη!

Μαζεύοντας χρήματα, ρούχα ή τρόφιμα και πηγαίνοντάς τα μαζί με το παιδί σας σε μία οικογένεια σε ανάγκη ή σε ένα φιλανθρωπικό (ή φιλοζωικό ίδρυμα)-ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες χαράς και προσφοράς- είναι μία ιδανική ευκαιρία, για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, αλλά και να το μάθετε να αγαπάει και να βοηθάει.

Οργανώστε μία βραδιά παιχνιδιού!

Στη βραδιά μπορείτε να συμμετέχετε μόνο εσείς με το παιδί σας, ή να βάλετε και τη μαμά στο παιχνίδι. Μόνο και μόνο το γεγονός, ότι το σκεφτήκατε και το οργανώσατε χωρίς αυτήν, θα το κάνει να νιώσει σημαντικό! Επιλέξτε κάτι ανάμεσα σε παζλ, uno, επιτραπέζιο ή ακόμη και χαρτιά (άλλωστε η εποχή το επιτρέπει) και διασκεδάστε με την καρδιά σας!

Οργανώστε μία βραδιά home cinema!

Στην ίδια λογική με την παραπάνω κατηγορία, μπορείτε να επιλέξετε τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες ταινίες και να τις απολαύσετε αγκαλιά στον καναπέ, παρέα με ποπ κορν και μελομακάρονα! Δεν ακούγεται ειδυλλιακό;

Γράψτε το δικό σας τραγούδι!

Αν “το έχετε” γενικά με τη μουσική, δοκιμάστε να πειραματιστείτε στο να γράψετε μερικούς αστείους στίχους και μία μελωδία, με πρωταγωνιστές την οικογένειά σας! Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα διασκεδάσετε πολύ και θα μυήσετε και το παιδάκι σας στη μουσική!

Οργανώστε ένα οικογενειακό δείπνο!

Εδώ έχετε μεγάλη ελευθερία! Το δείπνο μπορεί να είναι έξω, στο αγαπημένο σας εστιατόριο, ή και μέσα στο σπίτι! Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να στολίσετε το τραπέζι χριστουγεννιάτικα (μην αγχωθείτε, το παιδί δε θα σας ζητήσει art de la table! Μία κορδέλα και μερικές μπάλες είναι μια χαρά!) να αποφασίσετε το αγαπημένο σας φαγητό, να το μαγειρέψετε μαζί και να κάνετε έκπληξη στη μαμά! Με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και θα περάσετε όμορφες στιγμές παρέα με το παιδί σας, θα το μάθετε κάποια πράγματα στην κουζίνα και θα περάσετε μια όμορφη βραδιά, εκπλήσσοντας ευχάριστα τη μαμά! Πολλά τα plus, μη μου πείτε όχι!

Ψήστε χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Και πριν αρχίσετε να αντιδράτε, δε θα σας ζητήσει κανείς να κάνετε υπερπαραγωγές! Τη σήμερον ημέρα υπάρχουν δεκάδες ανάλογες συνταγές στο διαδίκτυο, κάποιες από τις οποίες πανεύκολες! Διαλέξτε μία από αυτές, αλευρωθείτε παρέα και γελάστε με την ψυχή σας! Στα μείον αυτής της δραστηριότητας είναι, ότι πιθανόν να κάνετε την κουζίνα…εμπόλεμη ζώνη, αλλά χαλάλι σας!

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Θα πω τα ίδια με την προηγούμενη κατηγορία! Όχι άγχος! Στολίδι μπορεί να είναι και ένας απλός φιόγκος και μη μου πείτε, ότι δε μπορείτε να τον κάνετε! Ανατρέψτε στο διαδίκτυο, βρείτε το κατάλληλο craft και…αρχίστε! Αν τα βρείτε πολύ σκούρα με αυτό, μπορείτε σαν εναλλακτική να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Ακόμη πιο απλό και εξίσου διασκεδαστικό!

Διαβάστε ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο παρέα!

Το πιο απλό, αλλά ίσως το πιο σημαντικό από όλα! Το βιβλίο είναι μια αγαπημένη και απόλυτα διδακτική δραστηριότητα για τα παιδιά! Επιλέξτε μια αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη ιστορία και απολαύστε την παρέα στον καναπέ δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Απλή μαγεία…

Καλές γιορτές!

Ελατε να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες, συμβουλές και ό,τι έχει να κάνει με εμάς τις μανούλες και τα αστεράκια μας!